Welkom in de fantastische wereld van Fein-Brennerei Prinz  !

“Bedacht door de waarden van traditie en kwaliteitsbewustzijn, die onze familie distilleerderij sinds haar oprichting in 1886 begeleidt, kunnen wij Maximilian en Thomas met de ervaring en kennis van onze (voor)ouders het familiebedrijf verder doorzetten. Ons familiebedrijf bevindt zich midden in het Leiblachtal, op een steenworp afstand van het Bodemmeer. “

“Met de komst van de herfst begint de belangrijkste oogstperiode van de voor ons zeer waardevolle grondstoffen.  Alleen de allerbeste grondstoffen, zongerijpt fruit en met een onderscheidend variëteits distilleerderijtechnologie,   -traditie, – ervaring, -kennis, en -drift worden hier producten van het hoogste fruitgenot geproduceerd. “Bij de productie van de likeuren en crèmes gebruiken wij vertrouwde oud-oostenrijkse recepten, waarvan sommigen reeds door onze grootmoeder werden doorgegeven. Verse ingrediënten uit de nabije regio en met de hand geplukt fruit vormen de basis van de heerlijke specialiteiten van onze likeurkeuken. ” 

Uit het zeer grote en zeer uitgebreide assortiment hebben wij de volgende likeurtjes gekozen. Uit zoveel lekkers kiezen was een lastige opgave, met zoveel heerlijke en prachtige creaties ….

Hopelijk kunnen we dit assortiment nog verder uitbereiden, om u nog meer te kunnen laten genieten !

Apfelstrudel likeur :

De dessert klassieker als heerlijk fruitige likeurtraktatie :

Van de boomgaarden aan het Bodenmeer, selecteren ze de meest aromatische en rijpe appels voor hun nieuwe apfelstrudellikeur.  

Met de smaak van zoete rozijnen en een vleugje kaneel nestelt de smaak van echte Ooostenrijkse apfelstrudel zich in de mond. De subtiele zuurgraad van de vrucht en het verleidelijke kruid wekken het verlangen naar de eerste skidag in de Alpen of in ieder geval naar het volgende slokje !!

Prinz Apfelstrudel likeur :  16 % vol. € 2,75

Abrikozen – limoen likeur

De verfrissende zomerhit !!

Honing-geel en sappig zoet ; zo moeten de vruchten zijn, zodat deze heerlijk fruitige likeur daaruit kan worden gemaakt. Allereerst wordt het fruit tot sap geperst en tot pulp gepureerd, daarna verfijnen ze het geheel met slechts een scheutje alcohol. Nu kan het plezier beginnen, proost !

Heerlijk als apéritiefje of als dessert begeleider bij bv een sorbet !

Abrikozen-Lime :  16% vol.  € 2,95

Fruitige verleiding :

De wilde likeuren zijn een zeer fruitige ervaring en smaken heerlijk, zowel puur als gemengd. Voor deze wilde kersen likeur wordt fruit verwerkt van wildplukken, omdat deze een meer uitgesproken fruitsmaak hebben. Op de fruitboerderij wordt een deel van het fruit gestampt en verbrand tot een fijn destillaat. Het likeur is zeer opvallend in zowel geur als smaakbeleving, die te danken is aan het hoge aandeel vers geperst vruchtensap.                Beleef het zelf !!

Prinz wilde kersen likeur :  16% vol. € 3,30

De nootachtige chocolade dessert topper ! 

Geroosterde hazelnoot, fijne chocolade en extracten van cacao en kokos – dit geeft deze vakantie likeur zijn fijne smaak met aangename zoetheid. In de likeurkeuken worden de ingrediënten verfijnd met melk, room en eieren uit de vrije uitloop en met de hand geroerd tot het een fijne romige delicatesse produceert.

Heerlijke aansluiting bij uw favoriete koffie of dessert.

Prinz Festtags Likör :  18%vol. € 3,50

De rumlikeur met verfijnde kokosmaak :

De exotische, romige tonen van de kokosnoot en de subtiele zoetheid van de binnenlandse rum zijn een ongelooflijke lekkere aromatische smaakcombinatie. De kokosnoot geeft het een exotische toets. Heerlijk wegdromen,denkend aan tropische oorden bij dit likeurtje.

Rum – kokos likeur :  40% vol.€ 4,00

Dennenappel Likeur :

De zeer aromatische kruiden, wortels en dennenappels voor deze rustgevende kruidenspecialiteit worden vaak in onbegaanbare gebieden met de hand geoogst. In het hooggebergte, op een hoogte van 1.750 meter boven de zeespiegel, bloeit de zogenaamde steenpijnboom, waarvan ze de kegels gebruiken voor de productie van dit speciale likeur. De dennenappels worden in stukjes gesneden en in alcohol gestopt van hoge kwaliteit. Het maceraat rust vervolgens enkele weken in een warme omgeving. De roodbruin gekleurde likeur overtuigt u door zijn aromatisch aroma van kruiden met zoete natonen en uiterst vriendelijk karakter. Het is een traktatie voor geest en maag na een hartige maaltijd.

Dennenappel Likeur :   40%vol. € 2,75 

Alte Marille  :  De oude abrikozen schnapps :

Het destillaat van deze soort wordt 18 tot 36 maanden in aardewerk gerijpt en zo wordt het de tijd geven die het nodig heeft om het fijne fruit aroma te ontwikkelen. Vervolgens wordt het destillaat opgeslagen in houten vaten voor een periode van 6 tot 24 maanden. Voor de opslag in deze vaten wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten hout zoals acacia, eik, kastanje, kers of moerbei.  Al visueel verleidt deze schnapps met zijn zachte, prachtige goud-gele teint. In de neus zorgt de apricot – specialiteit voor een echte geurervaring. Intens fruitig met licht florale tonen. In de mond ontvouwen zich de karakteristieke volle tonen met een discrete zoetheid en een houten tonnoot. De milde maar toch heerlijk fruitige smaak wordt behouden, zelfs in de lang aanhoudende afdronk.

Een pareltje onder de schnapps !! Te drinken als digustief of apéritief.

Alte Marile :  41%vol.  € 4,75