Welkom in de fantastische wereld van Fein-Brennerei Prinz  !

“Bedacht door de waarden van traditie en kwaliteitsbewustzijn, die onze familie distilleerderij sinds haar oprichting in 1886 begeleidt, kunnen wij Maximilian en Thomas met de ervaring en kennis van onze (voor)ouders het familiebedrijf verder doorzetten. Ons familiebedrijf bevindt zich midden in het Leiblachtal, op een steenworp afstand van het Bodemmeer. “

“Met de komst van de herfst begint de belangrijkste oogstperiode van de voor ons zeer waardevolle grondstoffen.  Alleen de allerbeste grondstoffen, zongerijpt fruit en met een onderscheidend variëteits distilleerderijtechnologie,   -traditie, – ervaring, -kennis, en -drift worden hier producten van het hoogste fruitgenot geproduceerd. “Bij de productie van de likeuren en crèmes gebruiken wij vertrouwde oud-oosterijkse recepten, waarvan sommigen reeds door onze grootmoeder werden doorgegeven. Verse ingrediënten uit de nabije regio en met de hand geplukt fruit vormen de basis van de heerlijke specialiteiten van onze likeurkeuken. “

 Ons assortiment schnaps en likeuren : 

Apfelstrudel likeur :

De dessert klassieker als heerlijk fruitige likeurtraktatie :   

 Van de boomgaarden aan het Bodenmeer, selecteren ze de meest aromatische en rijpe appels voor hun nieuwe apfelstrudellikeur.  

Met de smaak van zoete rozijnen en een vleugje kaneel nestelt de smaak van echte Oostenrijkse apfelstrudel zich in de mond. De subtiele zuurgraad van de vrucht en de verleidelijke, warme tonen van kaneel wekken het verlangen naar de eerste skidag in de Alpen of in ieder geval naar het volgende slokje !!

Prinz Apfelstrudel likeur : 16 % vol. € 2,75

Dennenappel Likeur :

De zeer aromatische kruiden, wortels en dennenappels voor deze rustgevende kruidenspecialiteit worden vaak in onbegaanbare gebieden met de hand geoogst. In het hooggebergte, op een hoogte van 1.750 meter boven de zeespiegel, bloeit de zogenaamde steenpijnboom, waarvan ze de kegels gebruiken voor de productie van dit speciale likeur.

De dennenappels worden in stukjes gesneden en in alcohol gestopt van hoge kwaliteit. Het maceraat rust vervolgens enkele weken in een warme omgeving. De roodbruin gekleurde likeur overtuigt u door zijn aromatisch aroma van kruiden met zoete natonen en uiterst vriendelijk karakter. Het is een traktatie voor geest en maag na een hartige maaltijd.

Dennenappel Likeur :40%vol.€ 2,75 

                                            De Lime fruit serie : heerlijk zomerfruit met verfrissende toevoeging van limoensap !!  :

 De verfrissende zomerhit : De Lime serie :

Rabarber – limoen likeur : 

Deze zomerse groente is altijd heerlijk; verwerkt in toetjes, smoothies, als moes of als sapje, veelzijdig lekker dus !! Alsook in dit drankje… 

De rabarbersticks worden direct na oogst gewassen en gepureerd, daarna enkel een toevoeging van alcohol en frisse limoensap.

 

Rabarber-Lime :      16%vol.  € 2.95

De verfrissende zomerhit  :  De Lime Serie : 

Abrikozen – limoen likeur :

Honing-geel en sappig zoet ; zo moeten de vruchten zijn, zodat deze heerlijk fruitige likeur daaruit kan worden gemaakt. Allereerst wordt het fruit tot sap geperst en tot pulp gepureerd, daarna verfijnen ze het geheel met slechts een scheutje alcohol. Nu kan het plezier beginnen, proost !

Heerlijk als apéritiefje of als dessert begeleider bij bv een sorbet !

Abrikozen-Lime :     16% vol.  € 2,95

De verfrissende zomerhit  : De Lime serie :

Frambozen – limoen likeur :

Helder rood en subtiel geurend. De framboos is één van de meest geliefde en populaire zomerfruit soorten. De onderscheidende smaak en de fijne combinatie van het zoete van de framboos en het zure van de limoen maakt dit drankje heerlijk verfrissend. De vers geplukte bessen worden gepureerd tot een fijne fruitpulp, die vervolgens wordt verfijnd met een scheutje alcohol en het sap van de limoen. Eeen heerlijke frisse schnaps smoothie !!

Framboos-Limoen :    16%vol.  € 2,95

De verfrissende zomerhit  : De Lime serie :

Aardbei – limoen likeur :

Aardbeien, of door zovelen genoemd : zomerkoninkjes, geliefd door velen,groot en klein. Dit drankje is het resultaat van heerlijke, zomersevolrijpe aardbeien, uit de regio Bodensee. Een combinatie van vers geperst aardbeiensap met aardbeienpulp en de toevoeging van verfrisssend limoensap.

 

 

Ardbei-Limoen :   16%vol.  € 2,95 

Fruitige verleiding :        Kersen   

De “wilde likeuren” zijn  een zeer fruitige ervaring en smaken heerlijk, zowel puur als gemengd. Voor deze wilde kersen likeur wordt fruit verwerkt van wildplukken, omdat deze een meer uitgesproken fruitsmaak hebben. Op de fruitboerderij wordt een deel van het fruit gestampt en verbrand tot een fijn destillaat. Het likeur is zeer opvallend in zowel geur als smaakbeleving, die te danken is aan het hoge aandeel vers geperst vruchtensap.               

Beleef het zelf !!

Prinz wilde kersen likeur :  16% vol. € 3,30

Fruitige verleiding :          Bramen 

Wederom heerlijk fruitlikeur !

In vergelijking tot gekweekte bramen zijn wilde brameneen stuk kleiner, des te intenser van smaak ! Vers geoogst, direcct in de fruitpers. In de fruitkeuken wordt dit sap gemengd met een fruitig destillaat ook gemaakt van wilde bramen.m wat samen dit druitig likeurtje vormt.

 

Prinz wilde bramen likeur :    16 % vol. € 3,30

Fruitige verleiding :         Williams Peren  

Goud-geel en aromartisch zoet.

De williams likeur overtuigd met de typische smaak van zongerijpte peren. Geperst tot het beste vruchtensap, geven ze het likeur zijn onmiskenbaar aroma.

Prinz Williams (peer) likeur :    25%vol. € 3,30

Fruitige verleiding :        Citroen  

Aromatisch en zeer fruitig, fris likeur ! Gemaakt van alleen volledig zongerijpte citroenen.

De intense geur en frisse smaak met fijne zuren zijn een waar genot !

Héérlijk als apéritiefje of als begeleiding bij een verfrissende sorbet…

Prinz Citroenlikeur ( limoncello ) : 30%vol. € 3,50

De nootachtige chocolade dessertlikeur :

Geroosterde hazelnoot, fijne chocolade en extracten van cacao en kokos – geven dit dessertlikeur zijn fijne smaak met aangename zoetheid.

In de likeurkeuken worden de ingrediënten verfijnd met melk, room en eieren uit de vrije uitloop en met de hand geroerd tot het een fijne romige delicatesse produceert.

Heerlijke aansluiting bij uw koffie of favoriete dessert.

Prinz Festtags Likör :  18%vol. € 3,50

De fruitige, romige dessertlikeur :       Aardbeien 

Voor dit fruitig en heerlijk romig likeur worden enkel de meest rijpe aardbeien gepureerd en later verfijnd met alpenmelk, room en vrije uitloop eieren.

 

 

 

Aardbei – creamlikeur :        15%vol.   € 3,50

Advocaat likeur naturel :

Klassiek likeur gemaakt van verse hooimelk, room en scharreleieren. Deze romige délicatesse met een fijne consistensie krijgt z’n mooi gele kleur door het hoge eigeelgehalte.

 

 

Advocaatlikeur :    15%vol.        € 3,50

Advocaat likeur sinaasappel :

Romig likeurgenot met een vleugje citrus.  Klassiek likeur gemaakt van verse hooimelk, room, scharreleieren en voor deze variant nog een toevoeging van sinaasappel.

 

 

Sinaasappel-advocaat likeur :       15%vol.     €  3,50

Advocaat likeur mokka :

Traditioneel likeur met de toevoeging van koffie aroma.

Klassiek likeur op basis van verse hooimelk, room en scharreleieren.

 

Mokka-advocaat likeur :    15%vol.  €  3,50

 

 

De rumlikeur met verfijnde kokosmaak :

De exotische, romige tonen van de kokosnoot en de subtiele zoetheid van de binnenlandse rum zijn een ongelooflijke lekkere aromatische smaakcombinatie. De kokosnoot geeft het een exotische toets. Heerlijk wegdromen, denkend aan tropische oorden bij dit likeurtje.

 

 

Rum – kokos likeur :  40% vol.€ 4,00

De rumlikeur met verfrissende sinaasappel :

Prachtige rum créatie met een typische toon van citrusfruit.

Een combinatie van binnenlandse rum en zoet-zure sinaasappel. Genieten is dit rumlikeur met een warme toon van zongerijpte sinaasappel.

Rum – sinaasappel likeur :40%vol€ 4,00

 Onze schnaps in het assaortiment :

Alte Marille  :  De oude abrikozen schnaps  :

Het destillaat van deze soort wordt 18 tot 36 maanden in aardewerk gerijpt en zo wordt het de tijd geven die het nodig heeft om het fijne fruit aroma te ontwikkelen. Vervolgens wordt het destillaat opgeslagen in houten vaten voor een periode van 6 tot 24 maanden. Voor de opslag in deze vaten wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten hout zoals acacia, eik, kastanje, kers of moerbei.  Al visueel verleidt deze schnapps met zijn zachte, prachtige goud-gele teint. In de neus zorgt de apricot – specialiteit voor een echte geurervaring. Intens fruitig met licht florale tonen. In de mond ontvouwen zich de karakteristieke volle tonen met een discrete zoetheid en een houten tonnoot. De milde maar toch heerlijk fruitige smaak wordt behouden, zelfs in de lang aanhoudende afdronk.

Een pareltje onder de schnapps !! Te drinken als digustief of apéritief.

Alte Marile :  41%vol.  € 4,75

Alte Williams Christ-Birnen  :   De oude peren schnaps  :

Alte Wald Himbeere schnaps  :    De oude bosframboos schnaps.